keskiviikko 31. lokakuuta 2012

0: Joanne Harris - Sinisilmä


(2010)
462s.

Kirja kertoo B.B.stä, blueeyedboystä, joka elää perustamallaan badguysrock-blogisivustolla ja kertoo nettiystävilleen todellisia tai keksittyjä tarinoita murhista. Sivussa aukeaa myös juoni väkivaltaisesta ja dominoivasta äidistä, sekä lapsineron tuhosta.

Koko kirja on siis kirjoitettu bloggausten muotoon, mistä minä ainakin pidin. Kirjaa oli vaikea päästää käsistä, kunnes loppupuolella tuli twist joka tavallaan herätti lisää kiinnostusta, mutta myös turhautti: kukaan ei ollutkaan se keneksi luulin. Vaikka en oo hirveen suuri dekkarien ystävä, niin tän kyl jaksoin lukea helposti.

Emily parka. Rouva White parka. Niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana. Se, mikä alkoi herra Whitesta ja sankarimme turhasta isän etsinnästä, on laajentunut pakkomielteeksi koko perheestä, rouva Whitesta, hänen aviomiehestään ja ennen kaikkea Emilystä, pikkusiskosta, jonka sankarimme olisi saanut, jos asiat olisivat menneet toisin.
Ja siksi, koko kesän, koko yhdennentoista kesänsä, blueeyedboy seurasi heitä salaa ja piti tarkkaa kirjaa heidän liikkeistään, heidän vaatteistaan, heidän mielipuuhistaan ja vakiopaikoistaan. Hän kirjoitti kaiken ylös Siniseen vihkoon, joka toimi hänen päiväkirjanaan. 

7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti