perjantai 20. toukokuuta 2011

11. Elina Tiilikka: Punainen mekko

(2010)
288s.

Tämä on omakohtaisiin kokemuksiin perustuva (mutta ei siis elämänkerta) prostituoidun arjesta jossain päin suomea. Kirja oli ihan sujuva ja mielenkiintoinen, tosin mua ärsytti se, ett kertoja lastas rahaa tililleen ja sit yhyy soskusta ei herunu mitään. NO MIKS ET MAKSANU LASKUJA KÄTEISELLÄ PANKISSA??? Siis argh. Halusin tykätä kertojasta, mut jotenkin sen tekemiset risoi koko ajan. Tekstistä myös jotenkin paistoi läpi, että kirjoittaja on nuori.

Noora on noin 20-vuotias tyttö, jolle ei työt maita. Hän päätyy kokeilemaan strippausta ja huomattuaan miten helppoa rahaa se on, laittaa nettiin ilmoituksen että myy seksipalveluja. Miehiä riittää enemmän, kuin ehtii hoidella. Rahaa tulee ja rahaa menee, se ei oikein kirjasta selviä, mihin kaikki rahat tuhlaantuu. Lopulta Noora on ihan down ja äiti tulee pelastamaan.

Otin rahat ja vasta nyt tajusin, että poika ei taatusti ollut vielä kahdeksaatoista. Itse asiassa se vaikutti aika lailla nuoremmalta. Mun mielestäni ajatus oli pikemminkin kiinnostava kuin epämukava. Katsoin uudestaan sen vielä kehittymätöntä vartaloa ja ojensin setelit takaisin. Se katsoi ihmeissään.
"Se on ihan ok."
"No kiitti."
Se häipyi äkkiä. Musta tuntui yhtäkkiä paremmalta. Vittu, olin oikea huorien Robin Hood.

7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti