torstai 19. toukokuuta 2011

13. Jack Ketchum: The Girl Next Door

     (1989)
         340 s.

Perustuu löyhästi Sylvia Likensin murhaan. Tapauksesta on tehty myös elokuva An American Crime, jonka olin nähnyt ennen kirjan lukemista. 

Kertojana toimii 12-vuotias David, joka asuu pienessä ja rauhallisessa lähiössä. Naapurin perheeseen saapuvat asumaan 14-vuotias Meg ja hänen pikkusiskonsa Susan, joiden vanhemmat ovat kuolleet autokolarissa. Perheen äiti on tytöille ankara, ja normaalin rajoissa oleva kurittaminen muuttuu ennen pitkää kiduttamiseksi, johon osallistuvat myös perheen ja naapuruston lapset. 

En oikein tiiä, mitä tämmösestä kirjasta vois sanoa. Saako sanoa että oli hyvä? Mua kiinnostaa ihmisten julmuus, ja tässä sitä oli kuvattu runsaasti. Erityisen lukukokemuksesta tekee se, kuinka kärkkäästi lapset osallistuvat väkivaltaan. 

They'd removed the gag once they'd finished, knowing she was too weak now to say much anyhow. Her lips were puffy and swollen. One of her eyes was closing, turning red and purple. I saw three or four new cigarette burns on her chest and collarbone and one on her inner thigh. The triangular burn from Ruth's iron was an open blister now. There were bruises on her ribs and arms and over her calves and thighs where Willie'd cut her the day before.

8.5/10

2 kommenttia:

  1. tää leffakin oli kamala, saati kirja........

    VastaaPoista
  2. Leffa oli tosi lälly tähän kirjaan verrattuna! Tosin elokuva perustuu ymmärtääkseni tarkemmin tapahtumien todelliseen kulkuun.

    VastaaPoista