tiistai 26. heinäkuuta 2011

ARVONTA!!


Heippa kaikki!
En oo lukenut mitään hetkeen, mut uusia kirjoja on iso pino kuumottelemassa. Aikaa vaan ei tahdo olla eläkeläisellä. ;)
Nyt on kuitenkin aika järjestää tämän blogin ensimmäinen arvonta. Kysymys on helppo: 
kerro mikä on pelottavin tai kamalin kirja/novelli/runo minkä oot koskaan lukenut? Voit kertoa tarkemminkin mikä siinä pelotti.
 
Palkintona on Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin (kovakantinen) ja Alice Sebouldin Oma taivas (pokkari). Kirjoita vastauksessasi haluatko osallistua molempien vai vaan toisen (kumman?) kirjan arvontaan.
Vastaukset joko tähän alle, tai sähköpostilla Mörrille charlieshellsangel @ gmail.com.

Arvonta suoritetaan 8.8.

Jumalat juhlivat öisin Kirjavinkeissä

13 kommenttia:

 1. pelottavia kirjoja on sekä Stephen Kingilla että Tess Gerrtisenilla, mutta jos yksi pitää valita, valitsen Stephen King: Uinu uinu lemmikkini. jotenkin se tunnelma siinä... hyrr... O__o Kirjana tosi hyvä tarina, elokuvana huono.

  mutta tää oli TOSI vaikea, koska on niin monta muuta yhtä pelottavaa...

  osallistun ainoastaan Donna Tarttin kirjan arvontaan, koska mulla on tuo Oma taivas. :)

  VastaaPoista
 2. korjaus: Tess GERRITSEN. kirjoitin väärin.

  VastaaPoista
 3. Luulempa, että se on joku Stephen Kingin kirja. Ehkä SE/IT! Nostatti niiin kovasti selkäpiitä, että meinasi ihan lopettaa kesken, mutta pakkohan se oli oli lukea. Mielikuvitus laukkasi..

  Osallistun molempien arvontaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ensimmäisenä mieleen tulee lapsena luettu Susan Cooperin Pimeä Nousee-sarja. Se oli silloin hurjan jännä ja pelottava. Muistan vain, että pimeyttä vastaan siinä taisteltiin, mitään muuta en tapahtumista/henkilöistä muista. Haluaisin lukea kirjat uudelleen, mutta en tahtoisi pilata niistä jäänyttä fiilistä!

  Jumalat juhlivat öisin, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Ensimmäisenä mieleen nousivat Stephen KIngin teokset, sillä niitä tuli ahmittua juuri sopivassa iässä ollakseen altis pelkotiloille. Toisaalta taas H.G. Wells aiheutti minulle kylmiä väreitä jo ennen Kingiin tutustumista.
  Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että John Christopherin Tripodien Aika lienee pelottaneen aikoinaan eniten. Ei se uusintakierroksella pelottanut laisinkaan, mutta muistan kun luin ne kirjat ensimmäsitä kertaa, niin kolmijalkaiset jättirobotit tunkeutuivat uniinkin kiusaamaan. Joten se olkoon valintani.

  VastaaPoista
 6. Olen kauhuromantiikan ja kunnon dance macabren rakastaja, joten sisältö ei juuri koskaan pelota vaan hykerryttää. Poe, Lovecraft ja King tulivat tutuiksi jo varhain. Mutta pelottavin oli tietystikin Noidan käsikirja. Erityisesti ne kamalat kuvat!

  Nykyään pidän erityisesti hurjasta runoudesta, se onnistuu jopa pelottamaan. Lyriikka on muodoltaan niin paljon enemmän kuin proosakerronta voi koskaan olla (esim. Alfred de Vigny: Suden kuolema). Tällä hetkellä olen kovin innostunut kotimaisista taitureista. Viimeksi löysin Helvi Hämälisen Aaverakastaja -kokoelman kirpparilta, siinä on mm. nuoreen tyttöön yhtyvä joutsen (apua!!!). Myös Aaro Hellaakosken runoudessa on paljon värisyttäviä helmiä, kuten Tunnoton:

  Yks suukko silmään
  ja toinen suulle!
  Ma sua lemmin,
  jo etkö kuule?

  Kuin hepo laiska
  mi torkkuu työssä
  jos revi kuinka
  tai puulla lyö sä!

  Niin kylmä oot sa,
  et liikahdakkaan——
  Jo herää, armas,
  ma puulla hakkaan!

  Lopuksi vielä suosikkisäkeeni Lauri Viidalta:

  Keinun, keinun, keinuni on karu.
  Keinussani on vain yksi naru.

  VastaaPoista
 7. Niin ja tuo Oma taivas kiinnostaisi -> arvontaan, kiitos <3.

  VastaaPoista
 8. Edellisen vastaukseen viitaten, tuo nuoreen tyttöön yhtyvä joutsen lienee teemana peräisin antiikin mytologiasta. Niitä Zeuksen tervehenkisiä harrastuksia...

  Mutta aiheeseen! Noidan käsikirja on nostettu esille, mutta itsehän tietysti sain pahimmat traumat pienenä Heinrich Hoffmannin opettavaisesta Jöröjukka-kirjasta. Siinä pelottava kraatari karkaa sisään leikkaamaan jättimäisillä saksilla peukalot irti peukaloaan imeneeltä lapselta, ja syömishäiriöinen poika laihtuu olemattomiin ja huutaa vielä haudan takaa, ettei soppaa maista milloinkaan. Niin, ja poloiset kissaparat itkevät kokonaisen putouksen, kun niiden emäntä on tuhmuuksissaan leikkinyt tulitikuilla ja palanut pelkäksi kasaksi tuhkaa! Erään kerran kun muutimme, sortteerasin pelottavan kirjan pois muuttokuormasta ja piilotin sen vanhan talon kaappiin. Eipä enää hyppinyt pelottava kraatari silmille. Aikuisena tietenkin harmitti, koska Jöröjukassa oli myös hauskat puolensa. Ajattelin ostaa uuden, mutta harmikseni siitä olikin julkaistu uusi käännös, joka ei ollut ollenkaan niin hilpeä, kuin kauhuissani piilottamani painoksen käännös. Kyllä maar vanhan käännöksen "kekkapää-Mikko" voittaa uuden käännöksen "taivaisiintuijottelija-Taunon" koska tahansa!

  VastaaPoista
 9. Ohoh, tämä arvonta meinasi ihan mennä ohi silmien! :)

  Rakastan kauhuleffoja (mitä pelottavampia ja kamalampia, sen parempi!), mutta jostain syystä olen lukenut tosi vähän kirjallista kauhua. Pienen pohdinnan jälkeen vastaan tähän Jilliane Hoffmannin hyytävän jännärin Cupido. Se sisälsi elementtejä ja kohtauksia jotka saivat kirjaimellisesti karvat nousemaan pystyyn.

  Voisin osallistua kummankin kirjan arvontaan, kumpaakaan en ole lukenut. Ja voisin myös linkittää arvonnan blogiini, niin tänne löytäisi vielä muutama muukin osallistuja. :)

  VastaaPoista
 10. Pelottavin on ollut Åke Edwardsonin Enkelitanssi tai sitten Varjoa ja aurinkoa, en muista kumpi. Muisti menee, kun lukee liikaa, mutta järki kasvaa, lupasi Waltari.

  Ehdottomasti Oma taivas, jonka omistan ja olen lukenut monta kertaa, mutta antaisin yhdelle ystävälle.

  VastaaPoista
 11. En tiedä ehdinkö enää arvontaan mukaan, mutta koitetaan. Heikkohermoisena olen lukenut äärettömän vähän kauhua, joten harvoista lukemistani kammottavin on Bret Easton Ellisin Amerikan Psyko (luin monta vuotta sitten, mutta vieläkin on huono olo ;).

  Jos ehdin mukaan arvontaan niin osallistuisin Oma taivas-pokkarin arvontaan (Jumalat juhlivat öisin on tullut aiemmin luettua).

  t. pihi nainen
  Ps: Kiva blogi, ensimmäistä kertaa täällä vierailulla :)

  VastaaPoista
 12. Ehdottomasti pelottavimmaksi lukemakseni kirjaksi on mieleen jäänyt Rosemaryn painajainen ja muutkin Ira Levinin kirjat. Johtuu osittain ehkä siitä, että niitä on tullut luettua loppukesän pimeinä iltoina mökillä, siksi niin voimakkaat mielleyhtymät. Jos arvontaan vielä huolitaan mukaan, niin molemmat kirjat kiinnostavat.

  VastaaPoista