tiistai 8. marraskuuta 2011

47. George Orwell: Eläinten vallankumous


(1945)
126s.

Jee! Sain luettua kirjan! Listalta! Tähän ei kyllä kauaa mennyt, sivuja oli noin vähän ja teksti oli kepeää, vaikka aihe kai oli syvällinen. Aluksi teksti tuntui vähän naivilta, mutta pian tykkäsinkin, en tiiä miten oon selvinny näinkin pitkään tätä lukematta. No eipä kyllä oo ainoo klassikko mistä oon ollu paitsi. 

Kirja kertoo maatilasta, jossa eläimiä kohtelee huonosti herra Jones. Yksi sioista ehdottaa, että eläimet nousisivat kapinaan ja näin käykin, Jones ajetaan tilalta pois. Eläimet kirjoittavat seinälle säännöt itselleen ja alkavat hoitaa tilan töitä. Kaikille luvataan enemmän ruokaa, vähemmän työtä ja mukavammat olot. Lopulta kuitenkin käy niin, että vain siat elävät hyvin ja muut eläimet kärsivät. Osa teloitetaan. Siat alkavat elää yhä enemmän ja enemmäin kuin ihmiset, eikä heitä lopulta erota toisistaan.

Äänestys pantiin toimeen heti, ja ylivoimainen enemmistö oli sitä mieltä, että rotat olivat tovereita. Vain neljä äänesti vastaan, kaikki kolme koiraa ja kissa, jonka jälkeenpäin havaittiin äänestäneen kummankin vaihtoehdon puolesta.

8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti