tiistai 16. heinäkuuta 2013

Wolfram Eilenberger: Minun suomalainen vaimoni

(Finnen von Sinnen: Von einem, der auszog, eine finnische Frau zu heiraten, 2010)
245 s.

(Listan ulkopuolelta)

Luin tämän muistaakseni viime joulukuussa. Olin kirjastossa työharjoittelussa ja osui palautustiskissä istuessa käteen, kiinnostuin ja lainasin itselle. Suomalaisen naisen kanssa naimisissa olevan saksalaisen filosofin näkemyksiä Suomesta ja suomalaisuudesta. Humoristiseen sävyyn kirjoitettu.

Saksalaisen miehen sukellus vieraaseen kulttuuriin on kiinnostavaa luettavaa juurikin suomalaiselle, kun saa uutta näkökulmaa itselle tuttuihin asioihin. Muitahan tämä kirja tuskin kiinnostakaan kuin saksalaisia ja suomalaisia :D Pienenä pohjoisena kansana me suomalaiset kuulemme mielellämme, mitä Muu Maailma meistä ajattelee ("Suomi mainittu!"), ja tässä sitä mielipidettä nyt sitten on. Suomalaista lukijaa tietenkin imartelee kirjassa esiintyvä runsas suomalaisuuden ylistäminen, ja meidät kuvataan hyvin ainutlaatuisena ja kiehtovana kansana. A vot!

Ihan suloinen ja hauska kirja. Minua hieman hämäsi muutama täysin irralliselta ja tarpeettomalta vaikuttava seksuaalissävytteinen kohtaus.

Ovi ei ole lukossa. Anu-mummilla on tummanharmaa matkahuopa hartioilla ja papiljotit päässä, ja hän toivottaa meidät sydämellisesti tervetulleiksi, antaa oikein kättäkin minulle ja hymyilee vankkakehyksisten pullonpohjalasiensa läpi. Kun on juteltu varttitunti iloisesti niitä näitä, tajuan vasta, että muuan "Herr Kuckelmann", jonka ympärillä keskutelu on pyörinyt, olenkin minä itse.

7.5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti