perjantai 14. kesäkuuta 2013

0: Jari Tervo - Layla


(2011)

Mä luin tätä oikeesti puoli vuotta ja viimeiset 2/3 meni parissa päivässä, kesti vaan päästä vautiin. Niinku aina. Myös palautin tän sit samantien, niin ei jääny sivumäärää tai quotee mieleen. 

Tykkäsin kirjasta kovasti ja jännäsin viime hetkeen asti, miten Laylan ja kavereitten käy. Kirja oli oikeesti aivan alusta asti kiehtova, mulla vaan jumitti kaikki lukeminen pitkään. Voin tätä suositella varsinkin naisten asemasta yhteiskunnassa/maailmalla kiinnostuneille, mut lukekaa muutkin. Luen varmasti muutakin Tervoa tämän jälkeen.

Layla on kurdityttö, joka joutuu teininä naimisiin. Valitettettavasti Layla on häpäisty aiemmin ja perheen miehet alkavat vaatia kunniamurhaa. Layla pakenee Istanbulista saksan kautta suomeen, missä päätyy maailman ikävimpään ammattiin, vain 15-vuotiaana. Samaan aikaan samassa huoneistossa "prostaa" Helena, entinen alkkis, joka yrittää saada lapsensa huoltajuuden ja rakkauden takaisin. Lapsi vaan on hänet jo unohtanut. Heillä asioi Jaussi, joka murhaa maahanmuuttoministerin (tai jonku semmosen) ja sitten rakastuu Laylaan. 

9/10

1 kommentti:

  1. Mahtava kirja, juuri sain luettua. Pakko lukea lusää Tervoa, sen verran vaikuttava.

    VastaaPoista