lauantai 11. kesäkuuta 2011

0: Anja Snellman - Parvekejumalat


(2011)
315s.

Tällä kertaa Snellmannin kirjan aiheena on islam suomessa. Kirjan kertojina on Anis, 15-vuotias somalilaistyttö itä-Helsingistä, sekä vähän vanhempi suomalaistyttö, Zahra, joka on kääntynyt islamiin. Kirja oli mielenkiintoinen ja se oli pakko lukea päivässä, hyvä että maltoin kaupassa käydä välillä. Kirjan perusteella voisi olettaa, ettei islam ole "rauhan uskonto", aika kurjalta vaikutti Aniksen elämä loppuun asti. Sen sijaan suomalaisen tytön elämä oli ollut kamalaa ennen islamia. Kirja jätti taas osan tarinasta arvailujen varaan, joten toivottavasti joku muukin tämän lukee ja selventää minulle asioita.

Kerran rapussa istuessaan Anis kuuli uutispätkän alun: selostaja kuvaili kiihtyneesti kuinka Mekassa paloi koulu ja sieltä liekkejä ja savua pakoon sännänneiden tyttöjen päälle heitettiin säkkikangasta ja hiekkaa, minkä jälkeen tyttöjä piestiin ja kivitettiin, sillä he eivät olleet ehtineet palavasta talosta paetessaan ehtineet laittaa burkhia päälleen, tai heidän huivinsa ja kaapunsa olivat syttyneet tuleen ja paljastivat heidän ihoaan liikaa. Inshaa´Allah, selostaja toisteli. Kuinka kauhistuttavaa käytöstä Profeetan tyttäriltä!

8,5/10

6 kommenttia:

 1. tää vois olla ihan mielenkiintoinen... tosin oon lukenut elämänkertoja aiheesta islam jo niin paljon, että vois olla jo aiheen vaihto paikallaan... mut jätän tän mieleen, jos joskus jaksais.

  VastaaPoista
 2. Luin tämän kanssa vasta ja tykkäsin paljon. Mikä siulle jäi sit niin hämäräksi? :D

  VastaaPoista
 3. Ansu, se miten Anis yhtäkkiä olikin sen Kuolleenmeren Pojan kanssa. Kattelin jo, ett puuttuiko mun kirjasta sivuja vai miten en tajunnu missä välissä ne alko vehtaamaan. Plus ett mitä niissä kuvissa oli, mitä Zahra lähetti Aniksen veljille.

  VastaaPoista
 4. Nehän tapas siellä jossain bileissä ja sit kaupan ulkopuolella ja kai ne sit vaan hiljakseen alko "vehtaamaan".
  Apua en nyt muista tarkkaan, mut siis jossain kohtaa se Zahra otti Aniksesta kuvia, joissa se oli sen Kuolleenmeren Pojan kanssa tai jotain semmosta.

  VastaaPoista
 5. Joo, siis tajusin sen ett ne tapas, mutku eka ne oli kaupan pihassa ja seuraavaks sängyssä. Ärsytti kun ei ollu ton tarkemmin selitetty. :D Ja toi on menny ihan ohi, ett se Zahra otti kuvia, vaik mielestäni aika tarkkaan aina luen kaiken.

  VastaaPoista
 6. Jäin miettimään, että ottiko se Zahra ne kuvat vai löytikö se ne jostain.

  VastaaPoista