torstai 9. kesäkuuta 2011

0: Tuomas Kyrö - Mielensäpahoittaja

(2010)
130s.

Tämä ei ole mun lukulistalla, mut luin, toistamiseen. Tykkään älyttömästi, yksi hauskimpia kirjoja, mitä oon ikinä lukenut. Luin tän kahdessa tunnissa (ekalla kerralla taisi mennä kolme) vaikka oon edelleen maailman hitain lukija, ett varmaan normaaleilla ihmisillä ei tähän mee kuin tunti. Ainoa huono puoli kirjassa onkin sen lyhyys, sillä olisin jaksanut tämän jäärän juttuja pidemminkin.

Kirjassa vanha mies jonka vaimo on laitoksessa, miettii mistä kaikesta mielensä pahoittaa. Esim uutistenlukijasta, nykymusiikista, light makkarasta.

Täytyykö tämäkin kuinka monta kertaa sanoa? Kengät ovat kävelyvälineet. Kenkien tarkoitus on helpottaa askellusta, niillä pitää päästä eteenpäin, saapua sinne minne on menossa ja jaksaa vielä takaisinkin. Niillä täytyy kyetä pistämään juoksuksi, jos tulee ilmahälytys taikka jos sattuu muistamaan, että kohta menee kauppa kiinni eikä kaapissa ole piimää.
Ihminen tarvitsee talvikengät eli huopikkaat, jotka on lämpöiset ja vieläpä hassunnäköiset, sehän muistuttaa paljon koiranpennun kuonoa. Sitten tarvitaan kaikkien muiden kausien kävelykengät, joiden tulee olla ehdottomasti nahkaa. Kun nahasta huolehtii, niin ne kestävät märän, mudan ja kylmän. Yhdet turhat kengät saa ihmisellä olla, niillä hoidetaan hautajaiset, sukulaispojan tai -tytön ylioppilasjuhlat ja maamiesseuran ruotsinristeily.

10/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti