lauantai 11. kesäkuuta 2011

0: Petri Tamminen - Mitä onni on(2008)
191s.

Tämä oli ihan suht hauska ja nopealukuinen kirja. Voisin lukea lisääkin Tammisen tuotantoa. Petra on sitä joskus mulle vissiin mainostanut, siksi ostin tämänkin kirjan.

Kertoja on kirjailija, joka taiteilijaystävänsä Hannun kanssa päättää tehdä kirjan aiheesta suomalaisen miehen onni. Apurahat saatuaan, miehet alkavat haastatella mm lottovoittajaa, mandariinien maahantuojaa, juhannushääparia. Onnen etsintä ajaa miehet lopulta Tanskaan, missä kertoja yrittää lämmitellä suhdettä nuoruuden rakkaaseensa, vaikka kotona odottaa vaimo ja lapset.

Kävelykadun lounaspaikasta ja käsityöpuodista kauniisti hymyileviä tyttöjä löytyy lisää. Heitä oli tässä kaupungissa kaikkialla.
-Juuri tuommoiset viattomat hymyt on pahimpia, minä sanoin. -Tuommoiset hymyt rikkoo avioliittoja.
-Onko näin, Hannu sanoi niin kuin mies, joka ei ymmärrä keski-ikäistä miestä uhkaavista vaaroista mitään saati että piittaisi niistä.
-Nimenomaan tuommoiset hymyt johtaa miehiä harhaan, minä toistin.
Kun Hannu ei tuntunut vieläkään uskovan, aloin hermostua, kysyin eikö hän muka ymmärtänyt, millaisen katteettomien toiveiden vyöryn tuollainen viaton hymy miehessä laukaisi.
-Tuommoisessa huumassa on kuule särjetty tuhansia perusonnellisia avioliittoja. Tyttö vähän hymyilee ja heti mies unohtaa sen arkisen muijansa. Me keski-ikäiset miehet ollaan niin alttiita eikä sitä ymmärrä kukaan.

7,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti